Contact | Sitemap » Bayer Global

Finimal Zest

Finimal Zest

De snelwerkende bruistabletformule

Finimal Zest is een snelwerkende bruistabletformule van Finimal. De samenstelling per bruistablet is 500 mg paracetamol, 50 mg coffeïne en 100 mg vitamine C.

Te koop bij Kruidvat en Trekpleister

Finimal Zest is uitsluitend te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Finimal is discreet en direct online te koop op Kruidvat.nl.

Koop nu bij Kruidvat
 

De voordelen

  • Wordt snel in het lichaam opgenomen
  • Is warm of koud te gebruiken
  • Heeft een aangename citrussmaak
  • Kent geen maag- of darmbezwaren

Bij koorts en bij pijn

Finimal Zest is te gebruiken bij koorts en bij pijn. Denk bijvoorbeeld aan veelvoorkomende klachten zoals hoofdpijn, spierpijn en bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid.

Griep en verkoudheid: overeenkomst en verschil

Griep en verkoudheid zijn infecties waarmee we regelmatig te maken hebben. In de koude, vochtige jaargetijden komen deze aandoeningen het meest voor. Bij griep en verkoudheid kunnen de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen ontstoken zijn. Hoesten, niezen, keelpijn, hoofdpijn   en tranende ogen zijn daarvan het gevolg. Soms is zelfs het gehele lichaam erbij betrokken; koorts, spierpijn, en een algeheel gevoel van slapte zijn veel voorkomende verschijnselen.

Er zijn wel verschillen aan te geven tussen verkoudheid en griep:

  • Bij een verkoudheid zullen de symptomen in het algemeen niet zo heftig zijn en ligt het accent van de klachten op de slijmvliezen van de neus.
  • Griep is een gevolg van een besmetting door een influenzavirus, dat wordt verspreid door handcontact, hoesten of niezen. Bij een echte griep wordt iemand binnen enkele uren ziek, waarbij het accent van de klachten meestal ligt op bonzende hoofdpijn, hoge koorts en spierpijn over het hele lichaam.

Het belang van een goede weerstand:

De besmetting met het griepvirus is eigenlijk niet te voorkomen, maar het verminderen van de ziekteverschijnselen wel. Door te zorgen voor een goede conditie bouw je voldoende weerstand op en wordt de kans op een griep kleiner. Belangrijk daarbij zijn goede voeding, voldoende nachtrust, ontspanning en lichaamsbeweging. Als je eenmaal griep hebt, is uitzieken eigenlijk de enige remedie. Zorg daarbij voor rust, warmte en ontspanning. Koorts en pijn bij griep kun je snel verlichten met een pijnstiller, zoals Finimal Zest. Als je koorts hebt, is het belangrijk dat je voldoende drinkt en in bed blijft. Neem de tijd om rustig uit te zieken. Als je te vroeg weer aan de slag gaat, kunnen de ziekteverschijnselen terugkomen.